Sempozyum kaydı 19 Ocak 2024 itibariyle açılmıştır. Ücretsiz Kayıt menüsünü tıklayarak kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Kaan Orhan
Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı
DİŞ HEKİMLİĞİNDE YAPAY ZEKA VE BLOK ZİNCİR: GELECEK NE BEKLİYOR?
Farklı patolojiler ve sistemik koşullar ile birlikte maksillofasiyal bölgenin anatomisi ve patolojisine hâkim olmak diş hekimliğini ilgilendiren hastalıkları ve maksillofasiyal patoloji vakalarını tanımlama da yardımcı olacaktır. Çene-yüz patolojileri için tedavi planlaması mümkün olduğunca fazla bilgi toplamayı içerir. Başarılı tedavi planlamasının kilit araçları, uygun bir radyografik tekniği ve bir bölgenin mümkün olduğunca az iyonlaştırıcı radyasyonla üç boyutlu açıdan görüntülenmesini sağlamak ve elde edilen bilgilerin hekimin hastalık bilgisi ile birleştirilerek tanıya varmakta dan geçmektedir.
Sağlık hizmetlerinde yapay zekâ (YZ), karmaşık tıbbi verilerin analizi için kullanılan algoritma ve yazılımlardan ibarettir. Spesifik olarak, YZ, bilgisayar algoritmalarının doğrudan insan girişi olmadan sonuçlara yaklaşma yeteneğidir. YZ teknolojisini sağlık hizmetlerinde geleneksel teknolojilerden ayıran, bilgi edinme, işleme koyma ve son kullanıcıya iyi tanımlanmış bir çıktı verme yeteneğidir. YZ bunu davranıştaki kalıpları tanıyan ve kendi mantığını yaratan makine veya derin öğrenme algoritmaları ile yapmaktadır. Bu sunumda YZ, makine ve derin öğrenmenin temel ilkelerini ve Blok zincir blok zincir uygulamaları ve yakın gelecekte uygulanmaya başlanacak modaliteler ve teknik gereksinimleri tartışılarak ve örnekler sunulacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Professor Parmjit Singh
Parmjit, 2001 yılında Newcastle Üniversitesi'nden mezun oldu ve ardından Royal London, Whipps Cross ve Ipswich Hastanelerinde uzmanlık eğitimi ve danışman eğitimini üstlendi. Birmingham'daki Ulster Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi'nde Ortodonti Profesörü olup Klinik Ortodonti alanında Yüksek Lisans derecesine liderlik etmektedir. City of London Dental School ile işbirliği içinde Gana'nın Accra kentinde ve burada Vesta Akademi ile işbirliği içinde İstanbul'da programlar vermiştir. Akademik çalışmalarına ek olarak, klinik uygulamalarda da vakit geçirmekte ve İngiltere Kraliyet Cerrahlar Koleji ve Diş Hemşireleri Ulusal Sınav Kurulu'nda çeşitli yeterlilikler için sınav görevlisi olarak görev yapmaktadır. Bu rollere ek olarak, Birleşik Krallık diş hekimliği düzenleyicisi olan Genel Diş Konseyi'nde bağımsız, tarafsız klinik tavsiye sağlayan uzman tanık olarak klinik danışman olarak görev yapmaktadır.
BU ŞEFFAF PLAKLARIN ÇAĞI MI?
Şeffaf plakların yükselişiyle birlikte Profesör Parmjit Singh şunu soruyor: Bu şeffaf plakların çağı mı? Bu, geleneksel sabit cihazların düşüş çağı mı? İki sistem arasındaki temel farklardan bazıları sunulacak ve bir vakayı dijital olarak planlama ve diş hareketlerini aşamalandırma yeteneği gibi plak bazlı tedavinin faydalarının bir incelemesi özetlenecektir. Mükemmel uyum ihtiyacı ve sıklıkla istenmeyen arka açık kapanış gibi bu tedaviyle ilişkili sınırlamalar tartışılacaktır. Plak bazlı tedaviyle ilgili güncel literatür değerlendirilecek ve plaklarla tedavi edilen çeşitli malokluzyonlar sunulacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Professor James Prichard
College of Medicine and Dentsitry, Endodontik Yüksek Lisans Programları Kurs Direktörü (Birmingham)
Endodonti alanında tanınmış olan Profesör Prichard, Birleşik Krallık'ta ve yurt dışında uygulamalı kurslar, konferanslar ve seminerler vermektedir. Londra'daki BPP Üniversitesi'ne Misafir Profesör ve MClinDent Endodontoloji Program Lideri olarak katılmadan önce, Warwick Üniversitesi Yüksek Lisans Programında Endodonti alanında Yardımcı Klinik Öğretmeni, Klinik Öğretim Görevlisi ve Klinik Süpervizör görevlerinde bulunmuştur. Şu anda Birmingham Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi'nde Misafir Profesör ve Endodontik Yüksek Lisans Programları Kurs Direktörü olarak görev yapmaktadır. Birçok yüksek lisans araştırma projesini yönetti ve International Endodontic Journal ve The British Dental Journal gibi birçok bilimsel dergide makaleleri yayınlandı. İngiliz Diş Hekimliği Birliği'nin yıllık toplantısı, İngiliz Restoratif Diş Hekimliği Akademisi, Dubai'deki AEEDC ve Kahire'deki PAEC dahil olmak üzere birçok uluslararası konferansta ders vermiştir. FKG Dentaire'in Uluslararası Fikir Lideri'dir ve 2004'ten bu yana Birleşik Krallık'taki Diş Vitrinleri ve Diş Hekimliği Fuarı'nda Schottlander ve FKG Dentaire için endodontik teknolojideki en son gelişmeleri sergilemiştir. Restoratif Diş Uygulamaları alanında Yüksek Lisans Derecesini (MSc) Londra'daki Eastman Diş Enstitüsü'nde tamamladığı kök kanallarının ultrasonik temizliği üzerine teziyle bu ödüle layık görüldü. Dental Eğitmenler Fakültesi (Edinburgh) Üyesi, New York'taki Uluslararası Dental Yüz Estetiği Akademisi Üyesi, Yüksek Öğrenim Akademisi Yardımcı Üyesi ve Biritish Restoratif Diş Hekimliği Akademisi Üyesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Üyesidir. Diş Hekimliği Fakültesi.
Halen Devon'da haftanın 3 günü klinik muayenehanesinde çalışmaktadır.
KAVİSLİ KANALLARIN ÖNGÖRÜLEBİLİR ŞEKİLLENDİRİLMESİ
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Bülent Kurtiş
Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periodontoloji AD.
1991 yılında Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden dönem üçüncüsü olarak mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 1996 yılında doktorasını tamamladı. 2003 yılında Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde doçent, 2008 yılında ise profesörlük ünvanı aldı. 2013 yılında ERASMUS çerçevesinde University of Szeged, Faculty of Dentistry’ de “Ultrasonic Piezoelectric Surgery Systems; Using Principles, Indications, Advantages and Disadvantages” konulu dersler verdi. Avrupa Periodontoloji Derneği (European Federation of Periodontology (EFP)), International Team for Implantology (ITI), Türk Periodontoloji Derneği (TPD), Osseointegrasyon Akademisi Derneği (OSSADER), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve Ankara Dişhekimleri Odası (ADO) üyesidir. Uluslararası düzeyde implantoloji eğitimi veren ITI birliğinde akademi üyesi (fellow) olarak görev yapmaktadır. Bugüne kadar yayımlanmış çok sayıda yurtdışı ve yurtiçi makale ve bildirisi mevcut olup bilimsel toplantılarda periodontoloji ve implantoloji konularında konferanslar vermiş ve bu konularda kurs uygulamaları yapmıştır. Özel ilgi alanları; dental implantolojiye ait tüm cerrahi uygulamalar, mukogingival cerrahiler, estetik kuron boyu uzatma cerrahileri, kemik yükseltme cerrahi uygulamaları ve yönlendirilmiş kemik rejenerasyonu teknikleridir.
PERİODONTAL VE PERİ-İMPLANT HASTALIKLARIN GÜNCEL TEDAVİ PROTOKOLÜNDE GUİDED BİOFİLM THERAPY (GBT) YÖNTEMİ
Periodontal ve peri-implant hastalıkların temel nedeni doğal dişler ve dental implant yüzeylerinde oluşan ve içerisinde yoğun patojenik mikroorganizmalar barındıran biyofilm tabakasıdır. Destek periodontal ve peri-implant dokuların biyofilm ile ilişkili yıkım mekanizmalarının anlaşılmasıyla periodontal ve peri-implant hastalıkların tedavisindeki birincil yaklaşımın biyofilmin eradikasyonuna yönelik tedaviler olması gerektiği bildirilmiştir. Günümüzde, hastalıktan etkilenmiş diş ve implant yüzeylerindeki biyofilm tabakaları ve sert eklentilerin mekanik olarak eradikasyonunda ve biyofilm oluşumunun etkili bir şekilde kontrol altına alınmasında farklı yeni teknikler ve yöntemler literatürde tanıtılmaya başlanmıştır. Bu konuda Guided Biofilm Therapy (GBT) olarak adlandırılan yeni bir sıralı tedavi protokolü tanıtılmış ve oldukça başarılı klinik sonuçlar dökümante edilmiş ve yayınlanmıştır. GBT’nin temel felsefesi klinisyen ve hasta ile birlikte daha etkili ve invaziv olmayan biyofilm eradikasyonu yapmak yanında hastaların uzun süreli motivasyonu ve optimal ev bakımlarını sağlayabilmektir. GBT’nin en önemli ve temel adımlarından biri biyofilm boyama süngerlerinin kullanılmasıdır ve hem hasta hem de klinisyen için biyofilmin akümüle olduğu bölgelerin gösterilebilmesi yönünden oldukça yararlıdır. GBT’ nin diğer önemli basamakları, biyofilm yönetiminde hava,su, toz abrazivler ve ultrasonik teknolojiler kullanılarak yapılan sistematik profesyonel profilaksi işlemleridir. GBT aynı zamanda optimal klinik sonuçlar elde etmek amacıyla her hasta için farklı diagnoz ve risk değerlendirmeleri ile bireysel tedavi protokolü oluşturulmasını sağlamaktadır. Bu sunumda, periodontitis ve periimplantitisin cerrahi olmayan tedavisinde etkili sonuçlar elde etmek amacıyla biyofilm yönetiminde ortaya çıkan metodolojik algoritma değişiklikleri incelenecek ve tartışılacaktır.
GRADUATE AND POSTGRADUATE EDUCATION
November 2010 - Oral Surgeon Speciality gained at “SAPIENZA” UNIVERSITY - Rome (Italy).
July 2007 - Master Degree in Dentistry, with a final grade of 110/110 cum laude, gained at University of L’Aquila.
PROFESSIONAL EXPERIENCE
February 2022 – present - as Oral Surgeon at Dona Medical Clinic, Dubai (United Arab Emirates);
February 2021 – present - as Visiting Professor at International University of Agadir (Morocco);
January 2012 – present - as Adjunct Professor at University of San Raffaele Hospital, Milan (Italy);
January 2012 – present - as Scientific Advisor at Department of Dentistry at San Raffaele Hospital, Milan (Italy);
September 2007 - present - as Oral Surgeon at Clinica Cardarelli, Isernia (Italy).
SKILLS & ACTIVITIES
Author of many publications, Speaker in International Congresses on Implantology and Oral Surgery. Member of International Extraction Academy of California. Member of Global Scientific Dental Alliance in Dubai. Author of Book “Piezoelectric Surgery of Impacted Teeth “ EDRA Publisher 2020
SUBPERİOSTAL İMPLANTLARDA YENİ DÖNEM: DİJİTAL TASARIM
Subperiosteal dental implantları, çene kemik yoğunluğu yetersiz olan hastalarda eksik dişlerin yerine kullanılan bir diş restorasyon seçeneğidir. Subperiostal implantlar doğrudan çene kemiğine yerleştirilmek yerine kemiğin üstüne diş eti çizgisinin altına yerleştirilir. Modern diş hekimliği alanında subperiosteal implantasyon, bireylere gülümsemelerini geri kazanmaları ve ağız sağlıklarını yeniden kazanmaları için ikinci bir şans sunan devrim niteliğinde bir teknik olarak ortaya çıkmıştır. Bu ders subperiosteal implantasyonun inceliklerini ele alacak, faydalarını, prosedürünü ve diş sorunlarına neden benzersiz bir çözüm olarak öne çıktığını açıklayacaktır.
GÜNÜMÜZ İMPLANT CERRAHİSİNDE KEMİK YETERSİZLİKLERİNDE UYGULANAN GÜNCEL YAKLAŞIMLAR
Günümüz diş hekimliğinde diş eksikliği tedavisinde dental implantlar yoğun olarak kullanılmaktadır. Dental implantlar kullanılarak başarılı bir tedavi yapılabilmesi için temel gereksinimlerden biri implantı yerinde tutacak yeterli kemiğe sahip olmaktır. Bu gereksinim kemik kaybı olan pek çok hastanın diş implantı tedavisini engellemekte ve de implant tedavisi öncesine ek cerrahi girişimlere gereksinim duyulmaktadır. Diş hekimliği alanında yaşanılan gelişmeler sonucunda çene kemiğinde rezorbsiyon yaşayan hastalar için tasarlananlar dahil olmak üzere farklı ihtiyaçları olan hastalara gelişmiş dental implant çözümleri sunulmaktadır. Kemik hacmi yetersiz olan hastalarda diş implantı yerleştirilmeden önce, otojen veya sentetik kemik grefti uygulamaları veya ileri cerrahi tekniklerin yapılması gerekliliği oluşabilir. Bu prosedürler kapsamında hastanın ağzının bir başka yerindeki kendi kemik dokusu ya da sentetik kemik greftleri kullanılarak diş implantlarının yerleştirileceği alanların desteklenmesi gerekmektedir. Bu bilgiler ışığında, günümüz güncel kemik artırma prosedürlerine aşina olmak ve de basit yöntemlerle kısa yoldan hastaların tedavilerini tamamlamak, hem hasta memnuniyetini artıracak hem de sektörümüzde farkındalığımızı artıracaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Mustafa Ramazanoğlu
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, İstanbul Üniversitesi
Mustafa Ramazanoğlu, 1978 yılında İstanbul’da doğmuştur.
Sankt Georg Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1996 yılında, ailenin diş hekimliğindeki üçüncü kuşak temsilcisi olarak Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenimine başlamıştır.
Diş hekimliği eğitimini 2021 yılında tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitime kabul edilmiştir.
2004 yılında Berlin Üniversitesi Charite Campus Virchow Hastanesi Oral ve Maksillofasiyel Cerrahi Klinik Navigasyon ve Robotik Bölümü’nde Prof. Bier’in ekibinde implantolojide dinamik navigasyon alanında çalışmıştır.
2008 yılında ağız, diş, çene cerrahisi eğitimini tamamlayarak doktora ünvanı almıştır.
2007-2010 yılları arasında Erlangen Üniversitesi Oral ve Maksillofasiyel Cerrahi Bölümü’nde Prof. Neukam’ın süpervizyonunda implant biomekaniği, arayüz biyolojisi ve alveolar kemik rejenerasyonuna yönelik bilimsel çalışmalar yapmıştır.
Farklı uluslararası kurumlardan, implantoloji alanında proje destekleri ve akademik destek bursları kazanmıştır.
Halen öğretim üyesi olarak çalışmakta olduğu İstanbul Üniversitesi Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda 2013 yılında doçent, 2022 yılında ise profesör ünvanını almıştır.
Çok sayıda ulusal ve uluslararası orijinal makale, derleme ve kitap bölümü yazarlığı yapmıştır.
İmplantoloji ve maksillofasiyel doku mühendisliği alanında uluslararası araştırma ödüllerinin sahibi olmuştur.
Son yıllarda, araştırma ve çalışma alanı, implantolojide osseointegrasyonun biyomekanik temelleri, hemen yükleme ve dijital iş akışlarının kullanımı üzerine yoğunlaşmaktadır.
İleri implantoloji alanında son yaklaşımları paylaşmak amacıyla çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı konuşmalar yapmaktadır.
İMMEDİAT YÜKLEMEDE BAŞARININ ANAHTARLARI
Dental implantolojinin gelişimi ile birlikte, son yıllarda hem hekimin hem de hastaların beklentileri artmaktadır. Artık, osseointegrasyonun gerçekleşmesi için beklenen konsolidasyon periodu yerini immediat yükleme alternatiflerine bırakmaya başlamıştır. İntaroral fonksiyon ve dental estetiğin hızlı bir şekilde sağlanması ancak doğru bir immediat yükleme protokolü sayesinde olabilmektedir. İmplant yatağının doğru hazırlanması, ideal makromorfolojiye sahip implant seçimi ve uygun implant üstü yapı elemanlarının kullanımı gibi unsurlar, implant cerrahisi sonrası yeterli biyomekanik ankraj sağlanması ve çevre doku konturunun optimize edilmesi açısından önemlidir. Bu konuşmanın amacı, immediat yükleme sonrası erken dönemde komplikasyonların önüne geçebilmek için uyulması gereken kurallar ve protokolleri tartışmaktır. İdeal bir implant çevresi estetiğin sağlanması için gerekli yaklaşımlar da tartışılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Celal Çandırlı
Ağız ve Çene Cerrahı
1979 yılında Isparta’da doğdu. Lise eğitimini Konya’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2003 yılında aynı fakültede Ağız ve Çene Cerrahisi bölümünde uzmanlık eğitimine başladı. 2008 yılında uzmanlık eğitimini tamamladı ve 3 yıl serbest hekimlik yaptı. 2011 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Çene Cerrahisi bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Aynı yıl İngiltere’de Çene ve yüz bölgesi tümör cerrahisi ve rekonstrüksiyonu üzerine eğitim aldı. 2014 yılında Doçentlik unvanını aldı ve aynı bölümde bölüm başkanı olarak görevine devam etti. 2018 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi GATA Haydarpaşa hastanesinde göreve başladı. 2020 yılında profesör unvanını almaya hak kazandı.
2023 yılından itibaren kendi muayenehanesinde serbest hekimlik yapmaktadır.
Cerrahi ilgi alanları içerisinde, çene, yüz tümör cerrahisi ve rekonstrüksiyonu, Ortognatik cerrahi, çene eklemi cerrahisi ve dental implant cerrahisi bulunmaktadır.
Yurt içi ve yurt dışı dergilerde basılı birçok makalesi bulunmaktadır.
Türk Oral ve Maksillofasial Cerahi Derneği, Avrupa Kraniomaksillofasial Cerrahi Derneği üyesidir.
İLERİ DERECEDE ATROFİK MAXİLLA VE MANDİBULADA GREFTSİZ ÇÖZÜM MÜMKÜN MÜ?
Bu sunumda greft olmadan implant yapımı, zigoma nazal ve pterygoig implant uygulamaları anlatılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Mehmet Hakan Kurt
Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi AD.
Doç. Dr. Mehmet Hakan Kurt 2007 yılında lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde tamamladıktan sonra aynı fakültenin Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine başlamıştır. 2013 yılında "Farklı görüntüleme yöntemleri kullanılarak yapılan ışınlamalar sonucunda oluşan radyasyon miktarının osseointegrasyona olan etkisinin değerlendirilmesi" adlı tez çalışmasını tamamlayarak Doktor unvanını aldıktan sonra 2017 yılında Doçentlik unvanına hak kazanmıştır. Dr. Hakan'ın ulusal ve uluslararası birçok araştırma makalesi bulunmakla birlikte çeşitli uluslararası dergilerde hakemlikleri mevcuttur, bununla birlikte Dr. Hakan birçok ulusal ve uluslararası kongrelere katılmış olup branşındaki güncel gelişmeleri takip etmektedir ve ilgili kongrelerde sunmuş olduğu birçok bildirisi bulunmaktadır. Dr. Hakan Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Derneği ve Avrupa Dentomaksillofasiyal Radyoloji Akademisinin bir üyesi olup akademinin majör komitelerinden olan Radyasyondan Korunma Komitesinde Türkiye delegasyonu olarak görev almaktadır. Akademik hayatına Ankara Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak devam etmektedir.
CBCT OKUMA TEKNİKLERİ
Diş hekimleri gelişen teknolojiyle beraber muayenehane pratiğinde konik ışın bilgisayarlı tomografi (KIBT) taramalarına gün geçtikçe daha fazla yer veriyorlar. İmplant planlaması, endodontik uygulamalar, cerrahi işlemler ve diğer tedaviler için doğru tanı ve tedaviyi kolaylaştıran bir metot sunan KIBT, diğer 3 boyutlu görüntüleme yöntemlerine göre daha az radyasyon maruziyeti sağlar ve daha yüksek çözünürlüklü görüntüler sunar. Ancak 3 boyutlu görüntü analizi 2 boyutlu görüntü analizine göre daha kapsamlı eğitim ve analiz yeteneği gerektirir. Bu bilimsel sunumun amacı da gerçek hasta vakaları üzerinden radyolojik analiz tekniklerini ortaya koymaktır.
Dr. David Leigh van As
BSc (Hons), BChD (SA), MSc Oral Surg (UK), MSc Perio (Ger), MClinDent Perio (UK), MSc Craniofacial Trauma Recon (UK)
Periodontoloji Doçenti
Uzman Periodontist
Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde doğup büyüdü. 1986 yılında Stellenbosch Üniversitesi'nden Fizyoloji Lisans (Hons) derecesi ile mezun oldu. 1991 yılında aynı üniversitenin BChD Diş Hekimliği bölümünü tamamladı.
David, lisansüstü çalışmalarına devam etmek için 2004 yılında Birleşik Krallık'a göç etti. Ağız cerrahisi ve ağız tıbbına olan yoğun ilgisi, 2013 yılında Central Lancashire Üniversitesi'nde (UCLan) Yüksek Lisans Ağız Cerrahisi derecesini ve ardından 2016 yılında Almanya'daki Uluslararası Tıp Koleji'nden (IMC) Üstün Periodontoloji Yüksek Lisans derecesini almasını sağladı. David daha sonra Birmingham'daki Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi'nde (CoMD) MClinDent Periodontoloji derecesini Üstünlükle tamamladı.
Şu anda Birleşik Krallık'ta dört muayenehanede çalışmakta olup, lisansüstü düzeyde ders vermenin yanı sıra periodontik ve ağız cerrahisi hizmetleri sunmaktadır.
Hayat boyu öğretilebilir kalma felsefesiyle David, yakın zamanda Queen Mary's University of London'da Kraniofasiyal Travma Rekonstrüksiyonu Yüksek Lisans derecesini Üstünlük derecesiyle tamamladı ve Dorset Üniversite Hastaneleri Ağız, Diş ve Çene-Yüz Bölümünde Onursal Üye olarak klinik deneyimini geliştirdi. Poole'da. Araştırma projesi, periodontal müdahaleler ve ağız sağlığı yönetiminin varlığında, alt çene kırığı ile başvuran travma hastalarında cerrahi alan enfeksiyonu oranının yarı yarıya (istatistiksel olarak anlamlı) azaldığını gösterdi.
Ayrıca, GDC kayıtlı Periodontoloji Uzmanıdır ve İngiliz Diş Hekimliği Birliği ve İngiliz Periodontoloji Derneği üyeliğine sahiptir.
UYUMSUZ İMPLANTLAR – KÜRESEL BİR SORUN MU?
Diş hekimliği mesleğinin peri-implant hastalıkları konusundaki farkındalığının artmasıyla birlikte, peri-implantitis konusuna ciddi bir bakış açısı getiriyoruz. Hasta implantların yaygınlığı, etyopatogenezi, risk faktörleri ve mevcut tedavi seçenekleri, dikkatli hasta seçimi ve önlemenin önemini vurgulamaktadır.
Yolculuk peri-implant sağlığı, peri-implant mukozit ve peri-implantiti tanımlayan klinik parametrelerin anlaşılmasının yanı sıra implantın hayatta kalma oranları ile başarı oranları arasındaki farkın dürüst bir şekilde değerlendirilmesiyle başlar. Ayrıca implantları incelerken sondalamanın önemine de değineceğiz.
Tedavi protokolleri, hastalığın önlenmesi, peri-implant mukozit durumunun tersine çevrilmesi ve kontamine implant yüzeylerinin debridman ve dekontaminasyon yoluyla tedavi edilmesi etrafında döner. Bunu her zaman ömür boyu sıkı bir destekleyici implant tedavisi programı izlemelidir.
Peri-implantit esas olarak geri döndürülemez olmasına rağmen, yeni teknolojik tedavi yöntemlerinin potansiyel faydalarını inceleyerek sonuca varıyoruz.
ÖZGEÇMİŞ
Doç. Dr. Ayfer Atav
2008 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 2008-2014 yılları arasında serbest diş hekimi olarak çalıştı. 2014-2018 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı’nda Uzmanlık yaptı. 2018-2021 yılları arasında Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı’nda Dr. Öğr. Üyesi olarak çalıştı. 2021 yılında Endodonti Anabilim Dalı’nda Doçent unvanını aldı. 2021 yılından itibaren İstinye Üniversitesi Diş Hekimliği Endodonti Anabilim Dalı’nda Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmaktadır, ayrıca İstinye Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı’dır. Endodonti Anabilim Dalı’nda postoperatif ağrı, kök kanalı şekillendirmesi, kök kanal eğelerinin kinematiği ve kök kanal sisteminin irrigasyonu ve dezenfeksiyonu, kök kanal patlarıyla ilgili prestijli dergilerde onlarca çalışması ve kitap bölümü yazarlığı bulunmaktadır. Airlangga Üniversitesi’nde adjunct profesör olarak görev yapmaktadır.
ÖZGEÇMİŞ
Dr. Öğr. Üyesi Emre Övsay
2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 2007-2009 yılları arasında Londra’da University of Manchester’da fellowship olarak görev yaptı. 2009-2013 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı’nda Doktorasını tamamladı. 2015 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görevine devam etti. 2023 yılından itibaren İstinye Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır. Endodonti’de kanal eğelerinin kırılma direnci ile ilgili çalışmaları bulunmaktadır. Endodonti’de kanal eğelerinin tasarımı ve Diş Hekimliği’nde kullanılan materyallerin baskı dayanımı ile ilgili çeşitli patentleri bulunmaktadır. Dr. Emre Övsay Fanta Dental Materials firması ile birlikte tasarımı kendine ait olan RISING isimli eğenin buluş sahibidir. Ayrıca birçok Endodonti Firmasına danışmanlık ve AR-GE desteği vermektedir. Mikroskop destekli endodonti eğitimleri vermektedir.
ENDODONTİDE YENİ BİR ÇAĞ: RISING
Güncel endodonti kök kanalının üç boyutlu şekillendirilmesi, yıkanması ve sızdırmaz bir şekilde doldurulması esasına dayanmaktadır. Günümüzde anatomik ve minimal invaziv şekillendirme kapsamında dört açılı döner alet sistemleri popülarite kazanmıştır. Klinisyenler bu sistemleri kullanmalarına rağmen apikal stop oluşturma, yetersiz şekillendirme, apikale debris taşırılması gibi bazı klinik problemlerle karşılaşmaktadırlar. Fanta AF Rising kanal eğesi sistemi bu problemlerin minimalize edilmesi için tasarlanmıştır. Daha önce hiç kullanılmamış bir döner alet tasarımı, her eğede farklı ısıl işlem görmüş NiTi kullanımı ve yüksek baskı dayanımı olan özel geliştirilmiş metalürji ile üretilmiştir. Bu sunum, güvenli ve öngörülebilir endodontik tedavinin gerçekleştirilmesine izin veren Fanta AF Rising döner alet sisteminin metalurji ve tasarımının kritik yönlerine klinik vaka örnekleriyle odaklanacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Doç. Dr. Ali Çekici
İstanbul Üniversitesi DHF Periodontoloji AD.
Doç. Ali Çekici 1977 yılında İstanbul'da doğdu. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı'ndan doktora derecesini aldı. 2007 yılında doktora sonrası araştırma görevlisi olarak görev yaptı. İki yıllık doktora sonrası araştırmasını 2012 yılında ABD Boston'daki The Forsyth Institute'da tamamladı. 2014 yılında göreve başladı ve halen İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı'nda Doçent olarak görev yapmaktadır. . 2014 yılından bu yana Türk Periodontoloji Derneği yönetim kurulu üyesi olup, halen genel sekreter olarak görev yapmaktadır. EuroPerio 9 ve EuroPerio10'un Elçisi rolünü üstlendi. Aynı zamanda Türk Periodontoloji Derneği'nin EFP delegesi olarak görev yapmaktadır. EFP Bilimsel İşler Komitesi üyesidir.
BAŞARILI PERİODONTAL TEDAVİ İÇİN YOL HARİTASI
Sağlıklı bir periodonsiyum hem hasta hem de hekim açısından ulaşılması ve idamesi gerekli olan klinik durumdur. Periodontal dokularda iltihapsal hastalığa bağlı olarak kayıp yaşandığı durumda yaklaşımımız nasıl olmalı sorusuna bu sunumda cevap verilmeye çalışılacaktır. Periodontal hastalığın nasıl oluştuğunun yanı sıra, periodontal dokuların iyileşmesi konularında bilgiler paylaşılacaktır. Cerrahisiz periodontal tedavi yaklaşımında kullanılan alet ve cihazlar, başarılı bir periodontal tedavi için bir klinikte bulunması gerekenler, periodontal tedavinin hasta ve hekime getirdiği faydalar üzerinde durulacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Dr. Osama Shaalan
Restoratif ve Adeziv Diş Hekimliğinde Uluslararası Öğretim Görevlisi
Style Italiano Altın Üyesi
ESCD Üyesi
Filistin'deki Platinum Dental Center'ın CEO'su
ESCD'nin Filistin Ülke Başkanı.
BASİTLEŞTİRİLMİŞ YAKLAŞIMLA GÜLÜMSEME ESTETİĞİ
Direkt kompozit kaplamalarla gülüş estetiğinin kulağa kolay geldiğini biliyoruz ancak günlük işlerimizde, öngörülebilir ve tekrarlanabilir bir yaklaşım izlemiyorsak ve bazen estetik açıdan başarılı bir kompozit restorasyon yapmak için teknikler, malzemeler ve alet seçimi konusunda kaybolmuş hissediyorsak bazı zorluklarla karşılaşabiliriz. Dolayısıyla bu dersin amacı, doğrudan kaplamanın basitleştirilmiş yaklaşımını takip ederek, günlük işleri basitleştirmek ve hastanın gülümsemesini çok basit, hızlı ve öngörülebilir bir şekilde değiştirmek için doğrudan kaplamaların gücünü nasıl kullanacağımızdır.
ÖZGEÇMİŞ
Doç. Dr. Taha Özyürek
Bahçeşehir Üniversitesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı
Doç. Dr. Taha Özyürek Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 2010 yılında mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Endodonti Anabilim Dalında 2015 yılında doktorasını tamamladı. 2018 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Endodonti Anabilim Dalına doktor öğretim üyesi olarak atandı. 2018 yılında Doçent unvanı aldı. Dr. Taha Özyürek Bahçeşehir Üniversitesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 100’den fazla makalesi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok konuşma ve eğitim programları yapmaktadır.
Özel ilgi alanları; nikel titanyum döner eğe sistemlerinin mekanik ve kimyasal özellikleri, endodontik retreatment, apikal mikro cerrahidir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde hakemlik yapmaktadır.
Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Endodonti Derneği (TED), İtalya Endodonti Derneği (SIE), Amerika Endodontistler Birliği (AAE), Avrupa Endodonti Derneği (ESE) ve İtalyan Endodonti Derneği (SIE) aktif üyesidir.
ENDODONTİK LAZER DÖNÜŞÜMÜ: KANAL TEDAVİSİNE MİNİMALİST BİR YAKLAŞIM
Bu sunumda lazer teknolojisinin endodontide nasıl bir dönüşüme yol açtığı ve kök kanal tedavisinde minimalist ve konservatif yaklaşımları nasıl getirdiği tartışılacaktır. Kanal tedavisinde lazer kullanımının uygulamaları, avantajları ve karşılaşılabilecek olası zorluklar detaylı olarak incelenecektir.
Sunumda lazer teknolojisinin endodontik işlemlerde kullanımının temel prensipleri, geleneksel yöntemlere göre sunduğu avantajlar ve kök kanal tedavisinde lazer kullanımının etkinliğini artıran yenilikçi teknikler ele alınacak. Ayrıca lazer teknolojisinin kök kanal tedavisinin nasıl daha az invazif, daha hızlı ve daha etkili bir şekilde gerçekleştirilebildiği klinik vaka örnekleriyle desteklenerek gösterilecek.
ÖZGEÇMİŞ
Doç. Dr. S. Kutalmış Büyük
Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti AD. & 3Dentistry CEO
Dr. S. Kutalmış BÜYÜK, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Ortodonti Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimini tamamlayarak Ortodonti Uzmanı olmaya hak kazanmıştır. 2020 yılında Ortodonti alanında Doçentlik unvanı almıştır. Hâlen, Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 2023 Yılı Mart Ayı’nda 3 Boyutlu Yazıcı teknolojileri üreten Teknokent destekli 3DENTISTRY Girişim Eğitim Danışmanlık Araştırma Geliştirme Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini Doç. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK ile kurmuştur. Doç. Dr. S. Kutalmış BÜYÜK’ün Science Citation Index-Expanded ve diğer dergilerde yayımlanmış yüzden fazla diş hekimliği alanı ile ilgili makalesi bulunmaktadır ve H indeksi 17'dir (Web of Science). Başlıca çalışma alanları; Ortodontide 3 Boyutlu Tasarım, Diş Hekimliğinde 3 Boyutlu Yazıcılar, Ortodontide Hızlandırılmış Diş Hareketi Yöntemleri ve Ortodontik Şeffaf Plaklardır.
DİŞ HEKİMLİĞİ PRATİĞİNDE 3 BOYUTLU YAZICILARDA İŞ AKIŞI
Dental 3 Boyutlu yazıcılar, özelleştirilmiş ve hassas dental çözümler aracılığıyla daha iyi hasta sonuçları sunarak dental teknolojinin ilerlemesinde önemli bir rol oynamaktadır. Çoğunlukla 3 Boyutlu baskı olarak adlandırılan katmanlı üretim, nesneleri dijital modellerden katman katman oluşturarak hassas ve özelleştirilmiş üretime imkân tanımaktadır. Dental 3 Boyutlu Yazıcılar ile protetik restorasyonlardan ortodontik modellere, cerrahi rehberlerden direkt şeffaf ortodontik plaklara kadar tüm dental uygulamalar uzun süreli laboratuvar işlemlerine gerek kalmadan, hızlı ve tam uyumlu olacak şekilde yüksek hassasiyette üretilebilmektedir. Bu sunumda diş hekimliğinde kullanılan 3 Boyutlu Yazıcılar ve klinik pratiğindeki iş akışı, güncel literatür eşliğinde detaylı olarak anlatılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Doç. Dr. Uğur Mercan
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı
1982 yılında Adana’da doğdu. 2007 senesinde Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu ve aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi A.D da çalışmaya başladı. 2012 senesinde Amerika’ da ''Ohio Case Western Reserve University, School of Dental Medicine, Department of Oral ve Maxillofacial Surgery'' de fellowship programını tamamladı ve “İşlenmiş Dentinin Kemik Formasyonu Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi'' adlı tez çalışmasını tamamlayarak PhD ünvanı aldı. 2016 senesinde ‘’AO Foundation’’ın ‘’Cranio-Maxillofacial Surgery’’ dalındaki ‘’Fellowship’’ bursunu kazanarak Almanya’ da ‘’Hannover Universtiy, Department of Craniomaxillofacial Surgery’’ de programını tamamladı. Yabancı ve yerli hakemli dergilerde bir çok makalesi bulunan Dr Mercan; dental implantoloji, zygomatik implantlar, geriatrik (yaşlılık) implantoloji, piezo cerrahi, yumuşak ve sert doku rekonstrüksiyonları, oral cerrahide greftleme yöntemleri, maksillofasiyal travma, temporomandibuler eklem hastalıkları ve cerrahi tedavileri, kök hücrenin dental uygulamaları gibi alanlarda klinik ve deneysel araştırmalar yürütmektedir. 2014-2020 seneleri arasında İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Yardımcı Doçent Doktor ünvanı ile Ağız, Diş ve Çene Cerrahisinde A.D da çalışmalar yürütmüş ve Başhekim Yardımcılığı görevi yapmıştır. Dental sektörün öncüleri olan; Nobel Academy Türkiye (Nobel Biocare Implant), MIA Academy (MODE Implant), ve Acteon Group' un ulusal ve uluslararası akademik konuşmacısıdır. Dr Mercan Yıllar içerisinde edindiği akademik ve klinik tecrübelerini hastalarıyla paylaşmak amacıyla kendi kliniğinde hizmet vermektedir.
GERİATRİK HASTALARDA GÜNCEL İMPLANT TEDAVİ YÖNTEMLERİ;
Teknolojik ve tıbbi gelişmelerin bir sonucu olarak son yüzyılda dünyada ortalama yaşam süresi ve yaşlı nüfus (60 yaş üstü) arttı. Araştırmalar dünya nüfusunun ve yaşlı nüfusun önümüzdeki yüz yılda daha da artacağını gösteriyor. Yaşın neden olduğu fizyolojik ve patolojik kemik erimesi, klinisyenlerin çene kemiklerine ideal implantları yerleştirmesini zorlaştırmaktadır. Yaşın etkisiyle üst çene ve alt çenede meydana gelen değişiklikler, implant yerleştirmede farklı teknik ve malzemelerin kullanılmasına yol açmıştır. Bu sunumda; yaşlı hastalara implant yerleştirilmesindeki anatomik sınırlamalar, yaşlı hastaların tıbbi ve klinik durumlarının değerlendirilmesi, hasta seçimi ve başarılı dental implant tedavisinin belirleyicileri, geriatrik implantolojinin zorluklarıyla baş etme yöntemleri, başarıyı artıran cerrahi teknikler ve püf noktaları faklı vakalarla gösterilecektir.
ÖZGEÇMİŞ
Doç. Dr. Delal Dara Kılınç
Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti AD.
Delal Dara Kılınç, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 2001’de tamamladıktan sonra, Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilimdalı’nda 2007 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilimdalı’nda Doçent olarak çalışmaktadır. Kadir Has Üniversitesi’nde Sinema Televizyon/Yönetmenlik Yüksek Lisansı yapmış olan Kılınç’ın yayınlanmış 7 adet şiir, öykü, deneme kitabı bulunmaktadır. Bunların yanı sıra amatör olarak yönetmenlik, şarkı sözü yazarlığı, bestekarlık, yorumculuk ve profesyonel olarak sinema film yapımcılığı yapmaktadır.
DİŞ HEKİMLERİ HAYATLARI NASIL GÜZELLEŞTİRİR? VAKALAR VE ANILAR
Bu sunumda, bir Diş Hekimliği uzmanlık alanı olan Ortodonti alanında uygulanan tedavilerin, insanların hayatları üzerindeki etkileri ve bireylerin hayatlarına olan katkıları örnek vakalar üzerinden hem bilimsel hem de sosyal yönleriyle paylaşılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Dr. Olcay Bakar
Periodontoloji Uzmanı
2011 yılında Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. 2012 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji ABD’de uzmanlık eğitimine başladı. 2016 yılında Erzincan üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Periodontoloji
ABD’da kurucu hoca olarak 3 yıl akademik hayatına devam ettikten sonra 2019 yılından itibaren özel sektörde görev yapmaktadır. Yurt içinde birçok ulusal ve uluslararası toplantıda estetik bölgede implantoloji, implant, doğal dişler etrafında yumuşak doku problemleri ve çözümleri konularında eğitimler ve kurslar vermektedir. Aynı zamanda kadavra üzerinde uygulamalı zigomatik, trans nasal, trans sinusal ve pteregoid implant eğitimleri vermektedir.
ESTETİK BÖLGEDE İMPLANT TEDAVİLERİ
Bu sunumda Coxo implant UA AKTİVATÖR cihazı ile immadiate implantolojide implant yüzey uygulaması anlatılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Dt. Cem Mekik
Özel DentGebze Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği-Gebze/Kocaeli
Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlamış Cem Mekik 2001 yılından bu yana kurucu olduğu klinikte çalışmaktadır. 2016 yılından itibaren Osstem OIC eğitim programında danışman hekim olarak görev almakta ve aktif olarak eğitim vermektedir. Ulusal ve uluslararası birçok kongrede konuşma yapmıştır. Kliniğinde implant cerrahisi, rejeneratif kemik cerrrahisi, dijital diş hekimliği ve dijital rehberli cerrahi üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.
TEK DİŞ EKSİKLİĞİNDEN TOTAL DİŞSİZLİĞE ONE GUİDE KİT UYGULAMASI
Uygun protetik restorasyonlar Implantların uygun pozisyon ve açılanması ile mümkün olmaktadır. Günümüz diş hekimliğinde .ağız içi tarayıcılar tasarım programları üç boyutlu yazıcılar ve kazıyıcılar ile diş hekimliği çağ atlamıştır. Anatomik olarak zor olan vakaların planlanması ve operasyonların minimal invaziv şekilde yapılabilmesi için artık rehberli cerrahi sistemleri kullanılmaktadır. Osstem implant sistemleri tek dişten total dişsizliğe kadar rehberli cerrahi sistemi olan ONE GUIDE ile güvenilebilri bir tedavi seçeneği oluşturmaktadır.
ÖZGEÇMİŞ
Dt. Ahmet Mustafa Zeren
İstanbul Kent Üniversitesi DHF, Ağız Diş Çene Cerrahisi AD. Doktora Öğrencisi
2011 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. 2018 yılında Guglielmo Marconi Üniversitesi & Istituto Stomatologico Toscano'da ağız cerrahisi ve implantoloji yüksek lisans programını tamamladı. Halen İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda eğitimine ve bilimsel çalışmalarına devam etmekte ve özel muayenehanesinde çalışmaktadır.
ESCD (Avrupa Kozmetik Diş Hekimliği Birliği), EDAD (Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği), AÇBİD. (Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği), EAO (Avrupa Osseointegrasyon Derneği), TDB – İDO (Türk Diş Hekimleri Birliği – İstanbul Diş Hekimleri Odası) üyesidir.
2018 yılından bu yana Nürnberg'deki IFZI'de (Uluslararası Dental İmplantoloji Eğitim Merkezi) eğitmen olarak çalışmaktadır. 2017 yılından bu yana implant, implant destekli protezler ve dijital diş hekimliği konularında seminer ve kurslar vermektedir. 2019 yılından bu yana MIA (Masters Implant Academy)'da dersler vermekte, kurslar vermekte ve bilimsel çalışmalara katılmaktadır.
VİDA TUTUCULU KURONLAR VE KÖPRÜLER: CERRAHİ PLANLAMADAN TASARIMA BİR YOLCULUK
Günümüzde diş eksikliklerinin önemli bir bölümü implantlar ile tedavi edilmektedir. İmplant tedavilerinin uzun dönem başarısı cerrahi aşamaların büyük bir titizlikle yapılmasının yanında implant çevresi dokuların proteze hazırlanması ve dişlerin doğal konum ve fonksiyonuna mümkün olduğunca yakın yapılabilmesi ile başarımaktadır. Tek kuron ve köprüler ile tedavi edilmesi amaçlanan kısmi diş eksikliklerinde amaç, implantların protez öngörüsünü de içeren ameliyat öncesi bir planlama, ameliyat sonrası gingival dokuların sağlığını koruyacak ve bu dokulara destek sağlayacak titanyum dayanak üzerine yapılan zirkonya kuronlar ile hastanın rehabilitasyonunun sağlanması olmalıdır. Titanyum dayanaklı vida tutumlu zirkonya kuronların implant üzerine sorunsuz bir şekilde yerleştirilebilmesi için implantın ideale yakın bir konumda yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu ihtiyaca karşılık olarak cerrahi rehberler implantoloji de yükselen bir trend olarak görülmektedir. Sunumda implant yerleştirilmesi öncesi planlamada dikkat edilecek noktalar, implant üzerinde çıkış profili oluşturularak yapılacak protezin diş eti altındaki yapısının öngörülebilmesi, dijital ölçülerin sağlıklı bir şekilde alınması ve aktarılması, yapılan tasarımın implant çevresinde enfeksiyona sebebiyet vermeyecek sızdırmaz ve implant çevresi dokularını sağlıklı ve yeterli bir şekilde destekleyecek , vida bağlantılı kuronların nasıl tasarlanması gerektiğini ve cerrahi rehberler ile ameliyat öncesi implant ve implant üstü protezin tasarlanması ile tedavinin nasıl ideale yaklaştırılacağını paylaşılması amaçlanmaktadır.
ÖZGEÇMİŞ
Müh. Diş Tekn. Anıl Karaca
Custom Resin Solutions Kurucu Ortak
Malzeme Bilimi Mühendisliği, Polimer Yüksek Lisans ve Diş Protez Teknolojisi bölümlerini tamamlamıştır. Microsoft'ta Marka Elçisi, Simfer'de Ar-Ge Ürün Müdürü, 3D Yazıcı firmasında Dental Ekip Yöneticisi olarak görevler almıştır. Foto polimer reçinelerin üretimini gerçekleştiren Custom Resin Solutions firmasının kurucu ortağıdır.
DİJİTAL DİŞ HEKİMLİĞİNDE 3D YAZICI TEKNOLOJİSİ VE REÇİNE UYGULAMALARI
Dijital Diş Hekimliğinde 3D Printer ve Reçineli Üretim Sistemleri sunumunda; 3D yazıcı teknolojisinin tarihi, reçine ve yazıcı ilişkisi, ölçüsel hassasiyet, sürdürülebilirlik, farklı marka ve teknolojili 3 boyutlu yazıcıların karşılaştırılması, doğru yazıcı seçimi, farklı reçine türleri ve özellikleri, fiyat farkları, fotopolimer reçineler ile daimi kron ve köprülerin üretimi, doğru post proses şlemlerinin önemi ve sorularınızın cevapları ele alınacaktır.